Intretinerea bicicletei electrice

Tehnologia care avanseaza pe zi ce trece fara indoiala ca a schimbat foarte multe domenii de activitate lucru care din punctul meu de vedere este de bun augur. Avand in vedere ca din ce in ce mai multa lume simte nevoia unei biciclete de oras domeniul constructiilor de biciclete nu putea ramane indiferent la avansul pe care il cunoaste tehnologia in momentul de fata. Astfel, incet dar sigur pe piata de profil au inceput sa isi faca aparitia din ce in ce mai mult bicicletele electrice. Acestea reprezinta o solutie foarte buna pentru cei care vor sa renunte la propriul autovehicul ori la transportul in comun. La fel ca oricare alt mijloc de transport si bicicleta electrica are nevoie de o anumita intretinere pentru a putea functiona in parametri normali. In cazul in care acest lucru nu se intampla apelarea la un service biciclete electrice reprezinta singura solutie prin care te poti bucura din nou de avantajele utilizarii unei biciclete electrice. Pentru a nu se ajunge in aceasta situatie iata cateva sfaturi de care trebuie sa tii cont:

  • Una dintre cele mai comune greseli facute de proprietarii de biciclete electrice este faptul ca lasa bateria bicicletei sa se descarce complet pentru a o pune la incarcat. Pe langa faptul ca functionalitatea intregii biciclete electrice este afectata de aceasta greseala si bateria in sine este afectata de aceasta metoda. Pentru a nu pune in pericol durata de utilizare a unei baterii pentru biciclete electrice atunci pune la incarcat bateria dupa fiecare utilizare a bicicletei chiar daca distanta parcursa cu bicicleta este una mica.
  • Bateira unei biciclete electrice nu se compara cu bateria unui autovehicul motiv pentru care aceasta nu trebuie utilizata pe timpul iernii deoarece durata de utilizare a acesteia este afectata de frig.
  • In cazul in care nu sa tinut cont de acest sfat iar bateria a inghetat trebuie ca aceasta sa fie tinuta cel putin 2 zile in casa dupa care sa fie incarcata.
  • Chiar daca pentru o anumita perioada de timp nu se mai utilizeaza bicicleta electrica acest lucru nu inseamna ca bateria acesteia nu trebuie ingrijita. Pentru a preveni deteriorarea acesteia se recomanda incarcarea periodica a bateriei chiar si atunci cand bicicleta electrica nu este utilizata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *