Euro creste si dolarul scade

In ultima perioada euro a inceput sa capete o cota destul de bunicica, diferenta vazandu-se vizibil la sumele mai mari de bani schimbate din RON in euro. Se pare ca fata de RON euro tot creste in ultimele zile, pe cand dolarul american resimte o mica scadere dupa ce reusise sa ajunga la aproape 4 lei.

Scaderea dolarului din ultimele zile nu este una foarte mare mai ales dupa ce in ultimii ani  a suferit o crestere majora. Daca euro ar incepe sa scada la fel de drastic precum dolarul in urma cu cativa ani de zile, am putea ajunge sa avem aceleasi valori monetare pentru dolar si euro. Momentan euro are o valoare mai mare decat dolarul, iar fata de RON euro a ajuns la 4,44 lei in timp ce dolarul valoreaza 3,89 lei. Cursul valutar poate fi urmarit cu atentie zilnic pe http://www.ecursvalutar.ro unde se poate analiza si evolutia altor monede internationale in raport cu moneda de schimb din tara noastra.

Cresterea sau scaderea valorii acestor monede ne pot bucura sau intrista mai ales daca avem ratele la banca in euro sau dolari. Si atunci cand vrei sa schimbi niste bani si vrei sa vezi cat ti-ar trebui sa treci din ron in euro sau alta moneda, poti incerca sa calculezi sumele folosind un convertor valutar asa ca in doar cateva secunde aflii sumele dorite. Acest convertor rapid iti afiseaza si valorile pe care le doresti in functie de moneda, iar rezultatul afisat va aparea atat cu TVA cat si fara impunerea TVA-ului.

E bine sa fii la curent cu tot ce se intampla pe piata valutara fiindca pana la urma de bani avem nevoie si nu stii niciodata cand poate exploda piata si valoarea unei monezi pe care o detii creste peste noapte si te poti imbogati. Desigur ca acest scenariu nu se intampla chiar peste noapte insa nu se stie niciodata ce se poate petrece si pe piata monetara.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *