Cum se fabrica verighetele?

1.      Topirea si productia saibelor

La inceputul procesului de productie metalele nobile, platina, aurul argintul, paladiul si cuprul sunt in stare pura. In functie de ce tip de aliaj este necesar, materialele sunt cantarite cu foarte mare precizie in ratia exacta de mixare. Dupa ce au fost topite, metalele se toarna in forme si se ruleaza in fasii subtiri. Pentru calitatea optima a materialului, se recurge la compresarea acestuia. Astfel segmentele circulare sunt extrase din bucatile de metal, obtinandu-se verighete intregi, fara lipituri.

  1. Rularea si frezarea

Apoi seibile sunt alese in functie de marime si greutate. Acestea au de obicei cu 0.5 mm mai mult pentru a putea fi rulate si frezate. In aceasta etapa metalul este rulat si frezat pana este obtinuta forma finala a acestuia. Astfel se obtin formele inelelor: dreapta, semibombata sau bombata. Inelul rotat are deja finisaje lucioase, astfel incat pentru obtinerea diverselor modele se aplica ulterior diverse tehnici de obtinere a finisajelor mate. Acestea pot fi de tip satin, sablat, sidef, efect de gheata sau efect de diamant.

  1. Verighetele multicolore

Procesul de productie al verighetelor ce contin doua sau trei tipuri de aur este mai complex. Pentru fiecare culoare trebuie sa se aleaga saiba potrivita in functie de marime si greutate. Acestea sunt alipite cu ajutorul laserelor si sudate cu masinile de sintetizare. In acest proces, saibele sunt imbinate sub punctul de topire astfel incat sa se uneasca intr-un material homogen. Dupa sudare, inele sunt rulate si frezate ca si cele simple.

  1. Tintuirea diamantelor

Diamantele sunt tintuite pe inele manual, de catre bijutieri profesionisti. Aici trebuie sa se tina cont de duritatea aliajului pentru ca diamantul sa fie incrustat bine, astfel incat sa reziste pentru totdeauna.

  1. Lustruirea si gravarea

Dupa ce s-au tintuit pietrele, inele sunt finalizate printr-un proces de grunduire si lustruire. Procedura aceasta complexa trebuie realizata manual pentru a fi cat mai precisa si a se lua in considerare formatiunile de la suprafata. Dupa lustruire, fiecare verigheta poate fi gravata cu un text la alegerea cuplului. Atunci cand vine vorba despre gravura, posibilitatile sunt nelimitate. Numele partenerului si data casatoriei pot fi gravate in diferite stiluri caligrafice. Pot fi adaugate simboluri, citate, declaratii si orice alt text individualizat dupa dorintele celor doi parteneri.

Produsul final este o pereche de verighete unice, fabricate special pentru a se potrivi gusturilor clientilor si personalizate conform dorintelor acestora.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *