Ce inseamna anumiti termeni din domeniul online

Daca nu ai cunostinte din domeniul Web, probabil termenii de Back-end, SEO, B2B, RSS, CRM, etc. ti se par total necunoscuti. Insa, niciodata nu e tarziu sa stii ce inseamna anumiti termeni, mai ales daca vrei de exemplu sa iti deschizi un magazin online.

Cand vrei sa deschizi un magazin online si habar nu ai ce trebuie sa faci, cel mai simplu e sa apelezi la o firma care specializata în ecommerce și ofera servicii de creare magazin online. Astfel te asiguri de faptul ca pornesti cu dreptul si ai persoane specializate care sa iti vina in ajutor.

Daca esti in cautarea unei companii care stie ce trebuie sa faca pentru succesul unei afaceri online, caut-o cu grija pentru a te asigura ca faci o alegere inteleapta.

Atunci cand cauti pe Internet informatii legate de magazinele online sau de alte afaceri online, de multe ori te lovesti de anumiti termeni care habar nu ai ce inseamna. Iata ce semnificatie au unii dintre cei mai cunoscuti termeni din online:

  • SEO

SEO este prescurtarea de la Search Engine Optimization, ceea ce inseamna optimizare pentru motoarele de cautare. Mai exact, cei care se ocupa de servicii SEO trebuie sa faca tot ce se poate pentru ca un anumit site sa fie vizibil in motoarele de cautare, sa apara printre primele rezultate generate de acestea.

  • B2B

B2B este prescurtarea de la Business to Business. Termenul este intalnit atunci cand vorbim de tranzactiile comerciale care au loc intre doua companii.

  • Back-end

Back-end-ul face referire la ceea ce se intampla in spatele site-ului. Tu vezi o parte frumoasa a site-ului, insa, in spatele acestei parti sunt o multime de date, coduri, cifre, etc., care fac site-ul sa functioneze in parametri normali.

  • SEM

SEM este abrevierea pentru Search Engine Marketing, ceea ce insemna marketing pentru motoarele de cautare. Optimizarea SEO se face pentru ca un site sa devina cat mai vizibil, iar marketing-ul pentru motoarele de cautare inseamna toate actiunile folosite pentru atragerea vizitatorilor.

  • Newsletter

Ai observat probabil ca multe site-uri iti ofera posibilitatea de a te abona la Newsletter. Newsletter-ul este de fapt un buletin informativ pe care il poti primi pe e-mail daca iti doresti. Astfel, poti afla la timp care sunt promotiile, ce produse noi sunt in magazine sau alte detalii care te-ar putea interesa.

  • Privacy Policy

Probabil ai observat ca aproape toate site-urile au o sectiune speciala dedicata politicii de confidentialitate. Aici vei gasi informatii esentiale legate de modul in care functioneaza lucrurile pe site, in legatura cu informatiile retinute de site, ce se intampla cu informatiile pe care tu le treci, etc. Citeste cu atentie aceasta rubrica inainte sa comanzi online si daca detii un magazin online, lucreaza la aceasta rubrica astfel incat totul sa fie foarte clar pentru oricine.

  • CRM

Managementul relatiei cu clientii este prescurtat prin CRM (Customer Relationship Management). CRM este o strategie care are menirea de a reduce cheltuielile si de a creste profitul. Cei care se ocupa de managementul relatiei cu clientii trebuie sa interactioneze atat cu potentialii clienti, cat si cu cei existenti.

  • Trafic

Ceea ce conteaza foarte mult pentru posesorul unui site este traficul. Cu cat acesta este mai mare, cu atat mai bine. Traficul face referire la numarul de vizitatori care au intrat pe un anumit site, dar si la vizitele totale facute pe site-ul respectiv. Un vizitator poate intra de 5 ori, altul doar o data, fapt pentru care numarul vizitatorilor este diferit fata de cel al vizitelor.

  • Viral marketing

Viral marketing este marketingul pe care si-l doreste orice detinator de site. Acest tip de marketing faciliteaza si incurajeaza transmiterea informatiilor care duc la promovarea unui site. Nu e un marketing facut fortat, ci un marketing natural care vine ca urmare a unei campanii bine gandite, ca urmare a multumirii clientilor.

Acestia sunt o foarte mica parte din termenii importanti pe care trebuie sa ii stii daca vrei sa ai o afacere online. Daca deja iti dau batai de cap, cel mai bine e sa-i lasi pe specialisti sa se ocupe.  Astfel te asiguri de faptul ca nu te incurci in termeni si ca totul va fi in final asa cum iti doresti.

 

Acum ca ai aflat ce înseamnă cele mai importante prescurtarii din marketingul online ești pregătit să faci primul pas și sa mergi mai departe în alegerea unei platforme de ecommerce care îți permite sa creezi primul magazin online  cu costuri cât mai mici și   cele mai importante functinalitati încluse în varianta standard.

 

Mult succes în dezvoltarea afacerii online!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *