Protest pentru unirea cu Basarabia in Bucuresti !

Pe 22 octombrie in Bucuresti urmeaza sa aiba loc cel mai mare miting unionist din ultima perioada. Echivalentul a ceea ce s-a intamplat in Chisinau in primavara urmeaza sa se intample si in Bucuresti, insa la o scara mai mica. Daca in Chisinau la inceputul primaverii peste 50.000 oameni au strigat la unison „Unire!” se pare ca in Bucuresti sunt asteptati putin peste 10.000 de oameni.

Mitingul urmeaza sa inceapa la ora 14:00, locatia de adunare fiind Hanul lui Manuc, in apropiere de Piata Unirii. Organizatorii promit sa nu mai plece din strada pana in momentul in care politicienii din Capitala nu vor tine cont de solicatrea lor de unire cu Basarabia. De altfel, din toate colturile tarii urmeaza sa plece autocare care sambata, 22 octombrie sa ajunga in Capitala.

De altfel, acesta este cel de-al 5-lea an in care acest protest este organizat, numarul manifestantilor crescand constant de la an la an. O actiune nemaiintalnita pana acum un an s-a petrecut intre cele doua tari: sute de manifestanti au plecat din Chisinau pe jos spre Bucuresti, fiind asteptati in Piata Universitatii de mii de romani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *